Handla mat med telefonen direkt i ditt kylskåp

Nu har den svenska matsajten Mathem lanserat sin tjänst där man kan scanna varorna direkt i kylen när man märker att de börjar ta slut. Perfekt för mig som är trött på att släpa hem mjölk och yoghurt varje kväll efter jobbet.  Förutom att kunna planera inköp direkt i kylen kan du även abonnera på en matkasse komponerad av Monica Ahlberg.Vi har under en längre tid kunnat få hemleverans av varor med tjänster som tex. Linas matkasse och Middagsfrid som  erbjuder ” färdigplanerade matkassar med recept, som ger dig tid att laga god mat av högsta kvalitet, och ett gott samvete.” Denna nya tjänst tar smidigheten till en helt ny nivå!

Jag saknar bil vilket innebär att jag och min sambo tar taxi när vi storhandlat. Som du förstår är hemleverans av mat är super för oss. Dock tyckte jag det var lite trist att sitta framför datorn, jag saknade matglädjen, inspirationen och impulserna (som är just det jag jobbar med). Det är rätt märkligt att beräkna hur många tomater, lök och äpplen jag vill ha under kommande veckor när man är van att köra genom frukt och grönt avdelningen med autopiloten påslagen.

(Skärmdump från Mathem)

Nyttan av ovan tjänster är uppenbar, vardagsbehovet av allt små handlande är stillat men jag föredrar ändå att själv få klämma och känna på det handlar. Tummen upp för Mathem som har tagit ett steg längre, vi väntar med spänning på vad som kommer härnäst inom dagligvaruhandeln.

http://internetworld.idg.se/2.1006/1.353485/plats-sex-mathem

http://market.se/Brancher/Dagligvaror/Svensk-matsajt-lanserar-streckkodsavlasning-med-telefonen/

http://nyaaffarer.se/2010/11/17/mathem-lyckas-dar-andra-misslyckats/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s