5 trender att ha koll på inför 2015 – Sociala medier / Shopper Marketing

Mobila betaltjänster och shopping i sociala medier växer idag i hög hastighet. Varumärken måste vara där shoppern är. Därför är det livsnödvändigt för dig som arbetar med Shopper Marketing att ha koll på utvecklingen av de sociala medierna.

Här är fem trender som kommer påverka hur du använder sociala medier 2015.

1. Ditt sociala nätverk blir din plånbok

Under oktober avslöjades det att det finns en betalfunktion gömd långt in i Facebooks Messenger-app. Skulle den släppas fri kan de 200 miljonerna helt plötsligt börja skicka pengar till varandra bara genom att använda sina kortuppgifter. Apple Pay och andra tjänster har snabbat upp tempot gällande digitala plånböcker. De sociala nätverken kommer att vilja vara med i den utvecklingen.

2. Shopping i sociala medier slår igenom

Under året har både Twitter och Facebook testat köpknappar. Dessa har dykt upp i utvalda inlägg och har gjort det möjligt för användaren att köpa produkten med bara något klick. Och det utan att lämna nätverket man befinner sig i. Analytiker menar att detta slår igenom på bred front under 2015.

3. Smarta prylar blir mer sociala

Allt från till kylskåp till bärbara träningsutrustningar kommer att utrustas med sociala funktioner. Många av dessa prylar utrustas nu med automatiska kopplingar till exempel Facebook och Twitter.

4. Integriteten gör själ för namnet

Snapchat, Secret och Whisper. Under det gångna året har tjänster som främjar integriteten och minimerar spridning av budskapet ökat i antal. Facebook inför nu bland annat chatrum där man inte behöver uppge sin identitet.

5. Nischade tjänster står som spön i backen

Under 2014 dök bland annat Ello, Yik Yak, och tsu upp. De nya tjänsterna, speciellt de som erbjuder hög integritet, kommer fortsätta att dyka upp 2015. De som baseras på ett gemensamt intresse bland användarna spås ha bäst chans.

Källa: Handelstrender / Times.

Annonser

2 reaktioner på ”5 trender att ha koll på inför 2015 – Sociala medier / Shopper Marketing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s