Shopper Mission trumfar allt i butik – Shopper Marketing

Ett begrepp som är mycket viktigt inom Shopper Marketing är Shopper Mission. Dvs vad är syftet med butiksbesöket.Traditionell reklam talar ofta om att kommunikationen antingen måste vara emotionell, dvs att känslor driver handling eller vara funktionell – dvs, rationella skäl som driver handling.

Funktionalitet vs. emotion är relevant utanför butik – men är det lika relevant i butik? Svaret på denna fråga är nja. Visst har båda dessa begrepp relevans. Men i 9 fall av 10 så trumfar shopperns mission med sin inköpstur dessa begrepp. Vill man få synlighet i butik så måste man förstå varför shoppern befinner sig i butiken och vad som är syftet med inköpstrippen. Vi ägnar 15-40 sek under en inköpsrunda på 30 min att fixera skyltar med blicken. Vi försöker att uppfylla våra mål med shoppingturen och  letar efter det som är syftet med shoppingen. Resten selekterar vi bort. Så enkelt är det.

  1. Är det en storhandling när jag fått lönen den 25?
  2. Är det en inköpsrunda för att handla morgonfrukosten?
  3. Är det ett butiksbesök för att jag är lite småhungrig?
  4. Är det en inköpsrunda för jag glömt något på min storhandling?

Svaret på dessa frågor avgör huruvida ditt varumärke har möjlighet att få synlighet eller inte. Så försök att kartlägga hur ditt varumärke konsumeras och köps och bygg butikskommunikationen efter detta snarare än  att fundera kring emotion/rationalitet.

TNS-1[1]

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s