Fullt hus på Retail House – Den digitaliserade Shoppern – Shopper Marketing by Retail House

Oj, vad kul det var att få lyssna till docent Malin Sundström från Högskolan i Borås. I fredags talade hon inför nästan 100 personer på Retail House forskarfrukost som genomförs i samarbete med Handelsrådet.

Malin har skrivit boken Köprevolutionen som handlar om samhällets digitalisering med fokus på köpprocessen.

Huvudbudskapet är att vi befinner oss i början av en revolution – och det är konsumenterna som står i frontledet! Hur konsumentens köpprocess förändras och vad som blir värdeskapande från konsumentens synvinkel styr hur framgångsrikt vi kan utveckla handel och digitala verktyg i t.ex. de fysiska butikerna, säger Dr. Malin Sundström, Swedish Institute for Innovative retailing vid högskolan i Borås.

Hur man köper blir minst lika viktigt som vad man köper, konsumenter har börjat skryta med och markera status med sin köpkompetens. Och varumärken kommer att gå från dagens krävande lovebrands till ödmjuka tjänare med naturlig auktoritet.

Boken bygger på ett antropologiskt fältarbete samt en kvantitativ studie med 1000 riksrepresentativa svenskar. Dessutom har en starteam workshop med toppfolk från retail industrin, t.ex. Hemtex, Hobbex, Google, TV4, digitala konsulter och andra schyssta hjärnor arbetat igenom resultaten.

Köp boken här

rh_forskarfrukost28okt_tack

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s