3 superviktiga områden inför 2017 – Shopper Marketing by Retail House

2016 har varit ett år av  hård konkurrens. De etablerade varumärkena utmanas ständigt av såväl private label som pigga nykomlingar i kategorin. Retailern håller på att tappa direktkontakten med sin kund, mycket på grund av digitaliseringen och den ökande transparensen. Konkurrensen kommer bara att öka.

Hur kan du möta de ökande kraven?  Tre områden är identifierade som kommer att bli superviktiga 2017. Min rekommendation till dig är att med alla medel lära dig mer om dessa och se på hur de kan inkorporeras i ditt dagliga arbete.

 

  • Lär dig analysera data -I takt med att vi får tillgång till allt mer data kommer det att  ställas högre krav på vår analysförmåga. Ett område som är extremt eftersatt i de flesta organisationer. Att bara ta fram siffror räcker inte. Dessa måste också förstås och framförallt göras ”actionable”.
  • Förstå kundens köpresa – Den gamla mediamixen är död. I takt med den ökande mediafragmenteringen och shopperns förhållande till sin smartphone så måste vi arbeta efter hur kundens köpresa ser ut och våga att skrota det gamla arbetssättet där marknadsavdelningen bygger varumärke och försäljningsavdelningen skapar försäljning.
  • Hjälp till att montera ner Era interna silos – En viktig konsekvens av resonemanget ovan.Detta är troligtvis ett av de viktigaste råden jag kan ge inför 2017.  Försök att arbeta horisontellt i organisationen. Sätt kundens köpresa i centrum. Från behov till köp. De som lyckas och blir först med detta kommer att belönas rikligt.

Stort lycka till med din fortsatta kunskapsutveckling.

Jag hoppas att vi får se dig på våra forskarfrukostar under 2017 där ovanstående teman kommer att belysas på olika sätt.

Med tillönskan om ett Gott slut och ett fantastiskt 2017

nya-casinon-2017.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s