5 tips: Så skyltar du för bästa effekt – Shopper marketing by Retail House

Missade du min krönika i Fri Köpenskap för några veckor sedan? Bara lugn. Här kommer den.

 

5 tips: Så skyltar du för bästa effekt 

Skyltar i butiken skall hjälpa kunden att navigera, hitta spännande kampanjer och prisvärda erbjudanden. Men hur är det i verkligheten? Kunden möts av flera tusen olika budskap i butiken. Många dagligvarubutiker och leverantörer har ingen plan för hur de skall skylta för att uppnå bästa effekt. Trots att vi lägger ner miljontals kronor på butikskommunikation. Idag vill jag därför ge dig fem konkreta tips på hur du skall skylta för bästa effekt.

  1. Rensa upp i skyltträsket – På en 30 minuters shoppingrunda ägnar vi 15-40 sekunder åt att läsa skyltar. Rensa därför bort de skyltar som inte skapar värde. Ta på kundglasögonen och använd ditt sunda förnuft.

 

  1. Sätt skyltarna i rätt höjd – ”eye level is buy level” säger vi i branschen. Störst synlighet har skyltar som sätts mellan 60 cm och 180 cm. Ta bort alla skyltarna som sitter i taket eller vid fötterna. Dessa skyltar skapar oreda hjälper inte kunden till köpbeslut. Enda undantaget är navigeringsskyltar som visar produktkategorier.

 

  1. Skapa tydlig skyltar – Vi ägnar inte tid åt att läsa skyltar i butik. Skyltarna måste på ett enkelt sätt förmedla sitt budskap. Långa texter i butik fungerar inte. Skapa skyltar som kommunicerar färg (Coca Cola – rött), form (Heads & Shoulders schampo – form), och slutligen är det typsnitt (Heinz ketchup -typsnitt).

 

  1. Skyltar skall sälja – Skyltar i butik måste leda till köp. De skyltar som inte ger kunden impuls till köp är ofta meningslösa. Att vi har rätt budskap som triggar kunden till köp är centralt. Skylten måste också sitta precis intill produkten som den avser. Om avståndet blir för stort förlorar du kunden.

 

  1. Vi läser skyltar horisontalt – och dessutom läser vi dem från vänster till höger. Skyltar som är skrivna vertikalt har inte samma effekt.

Utmaningen är som vanligt att det svåra är att göra saker enkelt. Men följer du dessa regler så kommer din butik och varumärke att sälja mer och kunden kommer att få en bättre shoppingsupplevelse.

Lycka till med din butikskommunikation

 

Image-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s